Samen Sterk zonder Stigma
Elk jaar krijgt één op de zes werknemers te maken met psychische klachten. Denk aan paniekaanvallen, depressie of burn-out. Deze mensen worden vaak slachtoffer van vooroordelen of discriminatie (stigma). Dit leidt ertoe ze zich gaan schamen, waardoor ze geen hulp durven te zoeken. De organisatie Samen Sterk zonder Stigma wil dit stigma de wereld uit helpen.
Dat doet Samen Sterk zonder Stigma door het onderwerp bespreekbaar te maken. Maar hoe praat je over een psychische aandoening? Hoe herken je psychische klachten bij een collega? En hoe kun je die collega helpen? Voor dit soort vragen heeft Samen Sterk zonder Stigma een aantal tips opgesteld. Ook kun je op de website van deze organisatie boekjes lezen en je kennis over dit onderwerp testen.
Doel en doelgroep
Samen Sterk zonder Stigma heeft informatie over de rol van HR in het tegengaan van de stigmatisering van werknemers met een psychische aandoening. Ook zijn er praktische handvatten opgesteld voor ondernemingsraden zodat zij psychische aandoeningen bespreekbaar kunnen maken.
Inhoud
Op de website van Samen Sterk zonder Stigma vinden HR-professionals uitgebreide informatie over de vooroordelen rondom werknemers met een psychische aandoening, de benodigde maatregelen en de strategieën om werkgevers in beweging te krijgen.
Ook is er informatie en praktische handvatten voor ondernemingsraden. Zoals een checklist met tips hoe de OR het gesprek aan kan gaan met de bestuurder, met aanknopingspunten uit de cao.